Інтэрнэт-банкінг
    • Чц
    • Нд
    Дадатковыя нумары:

Дабрачыннаму праекту «Дакрананні» - 4 гады!

21.01.2022

21 студзеня 2022 года Белаграпрамбанк сумесна з кампаніяй Mastercard у Беларусі і дабрачынным фондам "Дакранання да жыцця" ў фармаце онлайн прэс-канферэнцыі падвялі вынікі 4-гадовай работы праекта "Дакранання". За гады існавання маленькая дабрачынная картка "Дакранання" Белаграпрамбанка дапамагла ажыццявіць шмат добрых і карысных спраў, за што словы асаблівай удзячнасці яе трымальнікам - людзям з вялікім сэрцам!

"Для людзей з вялікім сэрцам" - такі ідэйны пасыл карткі "Дакранання", асноўны мэсыдж, які ўкладвалі Белаграпрамбанк, дабрачынны фонд "Дакрананне да жыцця" і кампанія Mastercard у дабрачынны праект, з вялікай надзеяй гледзячы на перспектывы яго развіцця. І яны не памыліліся: крок за крокам унікальны праект Беларусі развіваўся, пра яго даведваліся новыя і новыя людзі, да яго падключалася ўсё больш ахвочых здзяйсняць добрыя справы. І сёння картка "Дакранання" Белаграпрамбанка - гэта не проста лёгкі спосаб ажыццяўлення дабрачынных пералічэнняў, гэта КСА-праект, які развіваецца, вядомы шырокаму колу грамадскасці дабрачынны брэнд з вялікай будучыняй і новымі добрымі ідэямі.

З нагоды чатырохгоддзя дабрачыннай карткі "Дакранання" Белаграпрамбанка ў сталічным Falcon Club адбылася онлайн прэс-канферэнцыя, да якой далучыліся супрацоўнікі, кліенты і партнёры банка, журналісты, усе жадаючыя. Спікерамі выступілі намеснік дырэктара па арганізацыйна-кадравай рабоце РНПЦ дзіцячай анкалогіі, гематалогіі і імуналогіі ў Бараўлянах Віктар Аляксеевіч, дырэктар кампаніі Mastercard у Беларусі Вадзім Галоўчыц, аперацыйны дырэктар дывізіёна рознічнага бізнесу ААТ "Белаграпрамбанк" Ганна Свістунова, выканаўчы дырэктар дабрачыннага фонду Алена Мядзінская.

Прэс-канферэнцыя з нагоды 4-годдзя праекта «Дакрананні» ў рэжыме анлайн адбылася 21 студзеня ў сталічным Falcon Club

- Дабрачынны праект "Дакранання", з'яўляецца нашым гонарам і любоўю, - падкрэслівае аперацыйны дырэктар дывізіёна рознічнага бізнесу ААТ "Белаграпрамбанк" Ганна Свістунова. - Ён дапамагае дзецям з анказахворванняў і з'яўляецца прыкладам той сінэргіі, калі сумесныя намаганні банка і яго кліентаў даюць невымерна большы вынік, чым мы маглі б зрабіць па асобнасці. Гэтай карткай карыстаюцца столькі кліентаў, колькі жыхароў у Слоніме ці Кобрыне. Цэлы горад людзей рэгулярна накіроўвае на дабрачынную дапамогу невялікую суму грошай. Няўжо мог бы банк у адзіночку дасягнуць такіх уражлівых вынікаў? Мы дзякуем кожнаму трымальніку карткі за ўвагу і неабыякавасць да праблем дзяцей.

Каб стаць удзельнікам праекта "Дакранання", не трэба спецыяльна наведваць банк або якія-небудзь іншыя ўстановы, афармляць якія-небудзь дакументы. Дастаткова здзяйсняць звычайныя штодзённыя пакупкі ў арганізацыях гандлю і сэрвісу з выкарыстаннем карткі «Дакрананні» Mastercard Белаграпрамбанка. Частка сродкаў ад транзакцый паступае на рахунак дабрачыннага фонду "Дакрананне да жыцця", які ў сваю чаргу накіроўвае сабраныя сродкі ў Рэспубліканскі навукова-практычны цэнтр дзіцячай анкалогіі, гематалогіі і імуналогіі ў Бараўлянах.

Банк штогод падводзіць вынікі працы праекту і імкнецца пашыраць спосабы ўдзелу ў ім сваіх кліентаў. Так, сёння актыўна ўкараняецца магчымасць дапамогі для трымальнікаў іншых картак, устанаўліваюцца дабрачынныя тэрміналы. З 2018 года банк выдзяляе фонду спонсарскія сродкі на правядзенне Нацыянальнага этапу Сусветных дзіцячых гульняў пераможцаў у Беларусі ў рамках Сусветных дзіцячых гульняў пераможцаў - міжнародных спартыўных спаборніцтваў для дзяцей і падлеткаў, якія пераадолелі анкалагічныя захворванні.

Сімвал дабрачыннага праекта "Дакранання" - сэрца з цаглінак, якія ўвасабляюць высакародны ўклад кожнага трымальніка карткі "Дакранання" ў агульную справу дапамогі тым, хто жыве ў нястачы.

Механіка працы карткі вельмі простая: пры афармленні карткі 50% ад яе кошту пералічваецца банкам у дабрачынны фонд. Акрамя таго, за кожную дасканалую безнаяўную пакупку па картцы «Дакранання» 0,3% ад сумы плацяжу пералічваецца ў фонд з рахунку кліента. А банк у салідарнасць з кліентам пералічвае яшчэ столькі ж за кошт уласных сродкаў. Тэрмін дзеяння дабрачыннай карткі "Дакранання" - 3 гады, валюта BYN, USD, EUR. Замовіць картку можна на сайце банка, у мабільным дадатку ці інтэрнэт-банкінгу, а таксама ў любым падраздзяленні банка.

Выкарыстоўваць дабрачынную картку "Дакранання" можна:

• для аплаты камунальных паслуг, паслуг аператараў мабільнай сувязі і шмат чаго іншага, выкарыстоўваючы каналы дыстанцыйнага банкаўскага абслугоўвання, банкаматы і інфакіёскі;
    • для аплаты тавараў, работ і паслуг у пунктах гандлю і сэрвісу;
    • для зняцця наяўных грашовых сродкаў у банкаматах і касах банка;
    • для разлікаў у сетцы Інтэрнэт з выкарыстаннем рэквізітаў карткі;
    • для разлікаў і зняцця наяўных грашовых сродкаў за межамі Беларусі;
    • для разлікаў з выкарыстаннем сэрвісаў мабільных плацяжоў (Samsung Pay, Apple Pay, Кашалёк Pay, Mi Band Pay).

Памятны сувенір для найбольш актыўных трымальнікаў карткі "Дакранання" Белаграпрамбанка

Інфармацыю аб здзейсненых ахвяраваннях Белаграпрамбанк рэгулярна размяшчае на сайце. Кожны трымальнік дабрачыннай карткі "Дакранання" можа ўбачыць, на што былі патрачаны сабраныя сродкі. Інфармацыю аб дапамозе РНПЦ дзіцячай анкалогіі, гематалогіі і імуналогіі на сваім сайце размяшчае і фонд "Дакрананне да жыцця". Ахвяраванні кліентаў банка дазволілі закупіць крэслы-калыскі для дзяцей-інвалідаў, спецыялізаванае харчаванне для аслабленых пацыентаў, тавары бытавога прызначэння для абслугоўвання медыцынскіх памяшканняў, стэрыльныя аднаразовыя расходныя матэрыялы, а таксама канструкцыі медыцынскага прызначэння (штатывы для кропельніц). У 2019 годзе дзякуючы Белаграпрамбанку ў цэнтры была адкрыта і абсталявана малекулярна-генетычная лабараторыя.

З карткай "Дакранання" дабрачыннасць стала пастаяннай часткай жыцця больш за 50 000 чалавек. Агульная сума пералічэнняў за час існавання праекта склала 1 117 331 беларускіх рублёў. Толькі за 2021 год было сабрана 507 552 рублёў, 24 дзіцяці забяспечылі спецыялізаванай медыцынскай тэхнікай, 19 дзяцей адправілі на аздараўленне. Акрамя таго, 340 000 рублёў было пералічана на аказанне матэрыяльнай дапамогі РНПЦ. Цяпер вядзецца закупка спецыялізаванага аўтамабіля для пацыентаў дзіцячага анкацэнтра.

Прэс-канферэнцыя з нагоды 4-годдзя дабрачыннай карткі "Дакранання" Белаграпрамбанка

- Ужо на дадзеным этапе ў нас заключаны дагавор, машына запушчана ў працу і ў канцы студзеня нам ужо яе прывязуць. І дзяцей змогуць своечасова перавозіць на патрэбныя ім абследаванні ў іншыя медустановы, - падзялілася выканаўчы дырэктар дабрачыннага фонду "Дакрананне да жыцця" Алена Мядзінская. – Я хачу падзякаваць арганізатарам і ўдзельнікам праекту «Дакранання» за вашыя вялікія сэрцы, дабрыню і за тое, што мы разам робім добрыя справы. Разам мы здолеем зрабіць яшчэ больш.

З 2018 года Белаграпрамбанк выдзяляе спонсарскія сродкі на правядзенне Нацыянальнага этапа Сусветных дзіцячых гульняў пераможцаў у Беларусі ў рамках Сусветных дзіцячых гульняў пераможцаў. Гэта спартыўнае спаборніцтва для дзяцей і падлеткаў, якія пераадолелі анкалагічныя захворванні. Дзеці бяруць удзел у пяці відах спорту: тэніс, бег, міні-футбол, шахматы і плаванне. Такія ініцыятывы, паводле слоў Алены Мядзінскай, "дапамагаюць дзецям стаць больш шчаслівымі, адчуць сябе лепш, а важная дапамога ад ахвяраванняў з дапамогай банкаўскай карты "Дакрананне" зможа прадоўжыць многім дзецям жыццё".

- Безумоўна, мы плануем павялічваць эмісію картак, якая пацягне за сабой адпаведнае павелічэнне сумы ахвяраванняў, - адзначае Ганна Свістунова. - Яшчэ больш нашых кліентаў змогуць зрабіць яшчэ больш добрых спраў і свет стане яшчэ крышачку лепшым. Сёння нашым кліентам даступны альтэрнатыўныя магчымасці ўдзелу ў дабрачыннасці. Напрыклад, у нашым інтэрнэт-банкінгу і мабільным банкінгу ёсць асобная частка, дзе любы карыстач можа занесці сродкі на дабрачынныя рахункі, адчыненыя ў нашым банку. Для таго, каб добрыя справы было рабіць лёгка, літаральна ў адзін дотык, Белаграпрамбанк сумесна з ТАА «ТУССОН» і міжнароднай плацежнай сістэмай Mastercard устанавіў спецыяльныя тэрміналы па прыёме дабрачынных плацяжоў на карысць фонду. Дзякуючы такім прыладам з дапамогай любой бескантактавай банкаўскай карткі, а таксама іншых спосабаў аплаты - плацежнага кольца, бірулькі, тэлефона, бранзалета, разумных гадзін - можна пералічыць на карысць фонду "Дакрананне да жыцця" фіксаваную суму ахвяравання 5 беларускіх рублёў, толькі дакрануўшыся да тэрмінала.

На гэты момант банкам устаноўлены тры дабрачынныя тэрміналы: у будынку Рэгіянальнай дырэкцыі па г. Мінску ААТ "Белаграпрамбанк" на вул. Раманаўская слабада, 8; у Нацыянальным аэрапорце "Мінск"; у Цэнтры банкаўскіх паслуг №202/45 у г. Віцебск, вул. Чкалава, 35 (гіпермаркет Green).

Белаграпрамбанк прытрымліваецца палітыкі высокай сацыяльнай накіраванасці і ўсведамляе глыбокую ступень адказнасці бізнесу перад грамадствам, актыўна ўдзельнічае ў дабрачыннай і спонсарскай дзейнасці. Дапамога дзецям і сацыяльна неабароненым пластам насельніцтва, ахова здароўя насельніцтва, падтрымка спорту і культуры - адны з прыярытэтных напрамкаў грамадска значнай дзейнасці банка. Агульная сума сродкаў бязвыплатнай (спонсарскай) дапамогі ў 2021 годзе, накіраваных банкам на дабрачынныя мэты, склала больш за 3,7 млн. беларускіх рублёў.

Наладзіць